vineri, 18 decembrie 2009

Jurnal de sarcina - saptamana 6

In saptamana 6 de sarcina in burtica mamei se mai produce un miracol. Incepe sa mai bata o inimioara. In acest moment embrionul se dezvolta foarte rapid. Apare cordonul ombilical, incep sa se formeze ochii, urechile si gura. Inima a inceput sa imprastie sange in toate organele .

Greturile matinale continua , iar pe langa asta viitoarele mamici vor avea stari foarte ciudate in legatura cu mancarea. Mancaruri care pana acum va placeau foarte mult pot sa va provoace greata, iar altele pe care pana acum nu le prea agreati sa le mancati cu mare pofta. Evitati consumul de alcool si tigari , acesta perioada fiind o perioada foarte importanta pentru dezvolatarea organelor viitorului copil.

Daca pana acum nu ati fost la medicul ginecoloc, acum este un moment foarte bun sa ii faceti o vizita. Consumati multe lichide in aceasta perioada.

Multe viitoare mamici in acesta perioada se gandesc daca sa anunte lumea (prietenii, familia) despre sarcina. Unele vor face un eveniment fericit din asta si vor anunta pe cat mai multa lume. Altele vor pastra inca secretul pana in momentul in care o posibila pierdere de sarcina poate sa apara.
Fiecare viitoare mamica are frica sa nu piarda sarcina. Daca aveti sangerari sau crampe abdominale puternice , acestea pot sa fie un semn de iminenta de avort. Pe de alta parte multe femei au crampe si sangerari pe intreaga perioada de sarcina, ele ducand insa sarcina pana la final si nascand copii sanatosi. Cel mai important este atunci cand aveti unele dintre aceste semne sa discutati cu medicul ginecolog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu