sâmbătă, 12 decembrie 2009

Inainte de a ramane gravide

Va doriti un copil . Trebuie sa va pregatiti pentru asta inainte de a porni pe acest drum. O femeie trebuie sa pregateasca foarte bine acest moment minunat din viata ei astfel ea trebuie sa aiba grija de alimentatie, de sanatate, si forma fizica pe care o are inainte de a ramane insarcinata , asfel incat sa asigure un" lacas" cat mai bun pentru viitorul copil. Cu cat va fi mai bine pregatita viitoare mamica, cu atat mai usor va fi pentru organismul ei sa se adapteze la sarcina.

Atunci cand va hotarati sa ramaneti insarcinata sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati.

1 Vizitati doctorul pentru un examen medical complet , pentru a vedea daca starea dumneavoastra de sanatate este buna si potrivita pentru a ramane insarcinata.
Faceti un examen ginecologic complet si cereti verificarea inclusiv pentru bolile cu transmitere sexuala. De asemnea daca doriti sa rameneti insarcinata trebuie sa renuntati la pastilele contraceptive cu cateva luni inainte . Dicutati cu doctorul daca luati anumite medicamente sau tratamente , chiar daca acestea sunt tratamente naturiste , sau se bazeaza pe plante, deoarce anumite plante si tratamente nu fac bine intr-o sarcina.
Vizitati de asemenea si doctorul denstist si rezolvati toate probleme legate de dinti. Faceti toate radiografiile dentare sau nu inainte de a ramane insarcinata.

2. Treceti la o alimentatie completa si cat mai naturala.O sa aveti nevoie de mai mult calciu , fier si proteine mai mult decat orice altceva.Limitati dulciurile si grasimile. Incercati sa obineti un echilibru alimentar inainte de sarcina. Excesul de greutate in sarcina poate duce la complicatii. Pe de alta parte daca sunteti intr-o dieta atunci cand ramaneti insarcinata s-ar putea ca organismul sa sufere deoarece nu are baza consolidata pentru a sustine o sarcina.
Luati suplimente de vitamine si minerale (prescrise de doctorul dumneavoastra) precum si supliment de acid folic. Acidul folic este foarte important pentru dezvolatrea creierului si coloanei vertebrale a copilului, in primele luni de sarcina

3. Incercati sa aveti un tonus fizic si muscular bun inainte de a ramane insarcinata, acest lucru va ajuta corpul sa duca mai usor sarcina. Cu cat aveti un nivel sportiv mai ridicat inainte de sarcina o sa puteti sa nasteti mai usor. Exercitiile va ajuta si in timpul sarcinii sa nu luati asa mult in greutate si sa va feriti de varice si vergeturi. Beti multa apa si nu faceti exercitii pana in momentul in care simtiti ca sunteti epuizata sau ca sunteti supra incalzita. Discutati de asemenea cu doctorul dumneavoatra starea dumneavoastra fizica si ce exercitii vi se recomanda.

4. Evitati zonele toxice . Incetati sa consumati alcool in timpul sarcinii, acesta poate duce la riscul aparitiei unor probleme la copil. Incetati fumatul in timpul sarcinii si evitati locurile in care se fumeaza . Fumatul poate duce la infertilitatea si poate sa afecteze sanatatea dumnavoastra si a copilului. Reduceti consumul de cofeina deoarece acesta in cantitati mari poate duce la infertiliate. De asemenea cofeina influenteaza absortia mineralelor si vitaminelor de catre organism. Nu luati vitaminele in acelasi timp in care beti cafea. Nu lasati temperatura corpului sa cresca foarte mult. Evitati baile fierbinti, sauna, paturile electrice.

5. Incercati sa va relaxati si sa reduceti stresul. Faceti plimbari in aer liber si relaxati-va cat puteti de mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu