joi, 24 februarie 2011

Scurgeri maronii sarcina

Foarte multe gravide se confrunta cu scurgeri maronii in primele saptamani de sarcina . Aceste scrugeri maronii pot sa fie pur si simplu niste acumulari de sange in cervix , sange mai vechi ramas, sange de la implantarea embrionului sau pot sa fie semne de prevestire a unui avort . Atata timp cat sunt doar scurgeri maronii nu este un pericol ( trebuie totusi anuntat medicul ginecoloc si mers la o consultatie ). In momentul in care petele se transforma in rosu aprins , insotite de dureri de spate si burta mergeti de urgenta la spital sau medicul ginecolog.

Un rol foarte importanta in acesta perioada a sarcinii este repausul. Daca observati mici pete maronii si inceputul unor dureri , nu mai faceti efort , treceti in repaus total la pat . In aceste perioade medicul recomanda de obicei Utrogestan si NoSpa pentru calmarea durerilor.

marți, 22 februarie 2011

Jurnal de sarcina saptamana 33-40

Lichidul amniotic a ajuns la nivelul maxim. Copilul incepe sa puna din ce in ce mai multa grasime pe maini si picioare , iar spatiul in care se afla este tot mai mic. Pleoapele functioneaza deja ca si la un adult , astfel se inchid in momentul in care copilul doarme. Plamanii au ajuns la maturitate astfel incat copilul se pregateste de nastere. Intr-un final nasterea se declanseaza.

Jurnal de sarcina saptamana 32

Unghiile copilului sunt aproape formate si incepand din sapatamana 32 incepe sa creasca si parul . Ca un sfat pentru mamici , este indicat sa beti multe lichide.

Jurnal de sarcina saptamana 31

Incepand cu sapatamana 31 de sarcina creierul are o dezvoltare puternica, iar daca viitorul copil va fi bait, testiculele incep sa coboare. Singurul organ care nu este inca dezvoltat complet sunt plamanii.

Jurnal de sarcina saptamana 30

Copilul incepe sa isi miste ochii si pleoapele si acumuleza in continuare grasime sub piele, iar unghiile cresc tot mai mult. Viitoare mamci , este potrivit sa vorbiti cat mai mult cu copilul , deoarece acesta este deja capabil sa va recunoasca vocea.

Jurnal de sarcina saptamana 29

Ati ajuns si in saptamana 29 de sarcina . Capul copilului ajunge sa fie proportional cu restul corpului, iar creierul isi intra tot mai mult in functii coordonand temperatura corpului si functiile respiratorii. Incepand cu aceasta saptamana de sarcina , copilul devine atent la sunete, mirosuri si gusturi.

Jurnal sarcina saptamana 28

In saptamana 28 de sarcina transformarile prin care trece copilul continua, se accentueaza masa musculara . Ca Viitoarele mamici intra acum in al treilea trimestru de sarcina. Din acest moment , in cazul unei nasteri premature , copilul are sanse foarte mari de supravietuire.