joi, 25 martie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 26

In jurul saptamanii 26 de sarcina, copilul are aproape un kg si in jur de 23 de centimetri in lungime.Plamanii isi continua dezvoltarea si in acesta saptamana de sarcina incep sa se formeze sacii de aer. Creierul incepe si el sa trimita primele reactii pentru sitemul auditiv si cel vizual. Daca simtiti in aceasta perioada uterul ca se relaxeaza si apoi se contracta nu va speriati. Atata timp cat aceste contractii ale uterului sunt la intervale neregulate. Aceste contractii aparent false sunt o pregatire a corpului pentru contractiile ce vor urma in timpul nasterii.

vineri, 19 martie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 25

Din saptamana 25 de sarcina incepe sa se formeze structura coloanei vertebrale a copilului formata din 33 de inele, 150 de legaturi si peste 1000 de ligamente. Se formeaza de asemenea vasele de sange de pe plamani.

Uterul mamei a ajuns la dimensiunea unei mingi de fotbal si preseaza pe spate si pelvis. Viitoarele mamici pot sa simta intepaturi in partea de jos a spatelui si la nivelul picioarelor. Daca simtiti astfel de intepaturi schimbati pozitia sau incercati sa faceti o baie calduta .

Mamicile trebuie sa fie atente incepand cu aceste saptamani de sarcina, la semnele unei nasteri premature. Astfel de semne sunt : dureri asemanatoare cu cele ale ciclului menstrual; presiune in zona pelvisului , parca copilul preseaza coborarea; crampe abdominale ; contracti uterine la un interval mai mic de 10 minute , chiar daca nu sunt dureroase.

joi, 18 martie 2010

Jurnal de sarcina - saptamna 24

Suntem in saptamana 24 de sarcina. Greutatea copilului consta acum in muschi si structura sa osoasa. Intre saptamanile 24 si 28 de sarcina puteti sa faceti un test pentru a vedea toleranta la glucoza.