marți, 26 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 17

In saptamana 17 de sarcina cunoastem o dezvoltare rapida a copilului, deoarece incepe sa apara grasimea sub pielea acestui. Copilul si placenta sunt deja la dimensiuni aproximativ egale. Copilul deja inghite si clipeste, relexele fiind deja formate.

vineri, 22 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 16

Din saptamana 16 de sarcina incep sa fie tot mai simtite miscarile copilului , asta datorita faptului ca oasele se intaresc tot mai tare. Daca aveti un uter mai gros sau daca sunteti la prima sarcina se poate intampla sa nu simtiti inca copilul sau sa nu il simtiti in mod regulat. Nu va panicati. O sa le simtiti in scurt timp. Incep sa creasca de asemenea unghiile de la maini si de la picioare,

Viitoarele mamici pot sa aiba senzatia de nas infundat sau chiar sa aiba sangerari nazale. Acest lucru se datoreaza cresterii volumului de sange cu 40-50%. Acest lucru afecteaza de asemenea nivelul de estrogen. De asemenea cresterea volumului de sange face ca inima sa munceasca mult mai mult pentru a sustine sarcina, acest lucru nu este insa o problema pentru o inima sanatoasa.


joi, 21 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 15

In acesta saptamana 15 de sarcina daca faceti o ecografie puteti avea o surpriza foarte placuta. Au fost multe cazuri in care s-au bazut bebelusi cu degetul mare in gura. Pielea viitorului copil este inca foarte subtire si transparenta si se pot observa vasele de sange, iar oasele se intaresc de la o zi la alta Copilul este acoperit de un par foarte fin, care va continua sa cresca pana in jurul saptamanii 26 de sarcina.Uterul incepe sa se inalte


Four Months


miercuri, 20 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 14

In saptamana 14 de sarcina copilul are in jur de 9 cm si incepe deja sa faca exercitii de respiratie. Ochii si urechile inca se deplaseaza spre pozitia normala iar gatul incepe sa se lungeasca. In acesta saptamana 14 copilul incepe sa isi foloseasca mainile, nu in mod controlat , dar incepe sa le miste
Ajunsi in saptamana 14 pentru viitoarele mamici este o preioada mai relaxanta. Nu mai exista senzatia de greata , sau a disparut aproape complet, urinarile nu mai sunt asa frecvente , iar starile de oboseala deja pot fi uitate. Pot aparea insa efecte de constipatie. Pentru a combate astfel de efecte consumati cat mai multe fibre. Corpul incepe sa se pregateasca pentru alaptat asfel incat incep sa fie tot mai vizibile venele de pe piept . Aureola sanilor se mareste in diametru si se inchide la culoare.


vineri, 15 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 13

Copilul se dezvolta in continuare. In acesta saptamana 13 de sarcina fata viitorului copil incepe sa devina din ce in ce mai umana. Astfel ochii incep sa se apropie iar urechile se indreapta spre pozitia corecta. Incep sa se formeze si corzile vocale. In saptamana 13 de sarcina este deja posibil sa observam sexul copilului daca s-ar putea face o apropiere exacta in zona respectiva, oricum o presupunere se poate face cu ultrasunete in preajma saptamanii 16. Ficatul incepe sa functioneze si pancreasul produce deja insulina.

Mamica a intrat in trimestrul 2 de sarcina. Putem spune ca pentru mamici acest trimestru este cel mai confortabil si mai usor. Au disparut sau sunt pe cale sa dispara acele greturi si sensibilitati de la inceputul sarcinii. Uterul se mareste in aceasta perioada si este posibil sa simtiti usoare crampe.


luni, 11 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 12

Ajungand in saptamana 12 de sarcina aproape totate organele viitorului copil sunt deja formare. Din acest moment ele vor creste si se vor maturiza , pana in momentul nasterii. Degetele s-au separat si ele si incepe sa cresca parul si unghiile. Incepand din saptamana 12 de sarcina apare si formarea organelor genitale caracteristice viitorului copil. Incepe de asemeanea sa se acumuleze si lichid amniotic , copilul avand deja rinichii formati elimina urina.
Uterul mamicii continua sa creasca, dar nu va mai apasa asa tare pe vezica, asa ca se vor mai reduce vizitele la baie. De asemenea se reduc tot mai mult greturile, dar in schimb sunt destul de intalnite dureri mici de cap datorita cresterii volumului de sange.

vineri, 8 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 11

Din saptamana 11 de sarcina incepem sa numim copilul -fetus. Este deja marisor si in continuare va avea o crestere rapida. La inceputul acestei saptamani fetusul are in jur de 2,5 cm iar spre finalul ei va ajunge la 5 cm. Capul va avea jumatate din lungimea fetusului. Incepe sa se formeze irisul ochilor. In timpul saptamanii 11 sau 12 de sarcina sangele va incepe sa circule intre copil si uter si placenta. Uterul este in acest moment de marimea unui grapefruit mai mic si incep sa dispara greturile matinale.



joi, 7 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 10

Saptamana 10 de sarcina produce surprize in burtica mamei. Copilul incepe sa se miste , incepe sa faca tumbe. El este insa prea mic inca pentru ca mamica sa observe si sa le simta aceste miscari. Sunt formate deja coatele, genunchii, umerii , gleznele precum si mainele cu degete si picioarele . Incep si greturile matinale sa se mai potoleasca. In timpul sarcinii volumul sangelui va creste cu 40-50%, asa incat viitoarele mamici o sa isi observe venele mult mai pronuntate mai ales in jurul burtii, sanilor si picioarelor.
Tot in acesta perioada mamcile incep sa creasca in greutate. Fiecare femeie va lua in greutate in mod diferit. Aceste diferente pot aparea si de la o sarcina la alta. Modul in care se va ingrasa o femeie in timul sarcinii porneste si de la greutatea pe care o avea acesta in momentul in care a ramas insarcinata. Ne ingrasam pentru ca mancam nu pentru ca asa este normal si conteaza si ceea ce mancam. Daca mancam echilibrat si natural este un lucru pozitiv pentru copil si ne ajuta si pe noi sa ne mentinem si sa nu ne ingrasam foarte mult. Daca totusi mancam echilibrat si natural si totusi ne ingrasam mai mult decat normal trebuie sa stiti ca aceste kilograme vor disparea la fel de usor dupa nastere.


Third Month


marți, 5 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 9

In saptamana 9 de sarcina continua sa se formeze oasele copilului. Structura ochiului este deja formata si incepe sa se formeze si limba. Creste si corpul facand loc intestinelor . Au aparut deja degetele, dar sunt foarte mici.
Mamicile isi simt sanii foarte umflati si sensibili, de aceea se poate recomanda purtarea unui sutien de sustinere.

luni, 4 ianuarie 2010

Jurnal de sarcina - saptamana 8

Daca efectuati un test cu ultrasunete in saptamana 8 de sarcina o sa auziti bataile inimii viitorului copil. Incep sa se formeze mainile si degetele. Se modifica si fata si incep sa apara urechile, ochii si un mic varf de nas.
Uterul a ajuns de dimensiunea unui mar. Inca nu se observa burta. In acesta perioada pot aparea probleme de piele si cosuri.Acest lucru se datoreaza cresterii secretiei de uleiuri si grasimi din cauza sarcinii. Aceste probleme vor disparea fie dupa primul trimestru de sarcina , fie dupa nastere.